Liberaal Groen zoekt nieuwe bestuursleden

Liberaal Groen logo

Het bestuur van Liberaal Groen breidt uit. We zoeken een secretaris, een bestuurslid om een nieuw Team Energie in te richten, en één of twee aanvullende bestuursleden om mee te helpen met het organiseren van onze activiteiten.

Over Liberaal Groen

Liberaal Groen zet zich in voor duurzame economische groei. Het is een van de grootste thematische netwerken binnen de VVD, en een van de meest actieve. We doen aanbevelingen voor verkiezingsprogramma’s, schrijven beleidsvoorstellen voor VVD-fracties, en organiseren bedrijfsbezoeken en bijeenkomsten met ministers en Kamerleden voor leden en niet-leden. Zo draagt Liberaal Groen ook naar buiten toe hoe er binnen de VVD over duurzaamheid wordt gedacht.

Liberaal Groen is in 2008 opgericht en sinds 2016 een thematisch netwerk van de VVD. Als netwerk kunnen we amendementen en moties op partijcongressen indienen en kandidaten voordragen voor de Eerste Kamer, Tweede Kamer en het Europees Parlement.

Wat we doen

In het afgelopen jaar hebben we inbreng geschreven voor, en tientallen amendementen ingediend op, zowel het Tweede Kamer– als Europese verkiezingsprogramma van de VVD. Onze inzet voor groene groei kwam in beide programma’s duidelijk naar voren.

Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen bezochten we met Christianne van der Wal Utopia Eiland in Almere om daar te leren over agroforestry.

Tijdens de Europese verkiezingscampagne organiseerden we, samen met het LNV-netwerk van de VVD, een webinar over land- en tuinbouwbeleid met kandidaat Bart Millenaar en bezochten we, samen met de VVD-fractie in de stad, de haven en heliport van Den Helder met Jeannette Baljeu.

We organiseerden meerdere events met Silvio Erkens, die namens de VVD-fractie in de Tweede Kamer het woord voert op energie en klimaat. Thom van Campen deelde ons onderzoek over de afrekenbare stoffenbalans met minister van Landbouw Piet Adema.

Ons grootste evenement is de jaarlijkse Green Entrepreneurs Pitch. Duurzame start-ups en scale-ups pitchen daar hun innovaties en ontmoeten politici en investeerders. De vorige editie, in Amsterdam, werd gepresenteerd door Lennart Salemink, kandidaat voor het Europees Parlement. Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, ging met hem in gesprek over het vestigingsklimaat.

Waar we naar op zoek zijn

  • Ambitieuze collega’s met drive voor duurzaamheid en politiek.
  • Je herkent je in de standpunten van Liberaal Groen.
  • Je wil je zichtbaar en concreet inzetten om de VVD duurzamer te profileren, en hiermee een grotere groep leden en kiezers aan te spreken.
  • Je bent lid van de VVD en het thematisch netwerk Liberaal Groen.
  • Als je politiek actief bent of bent geweest in een gekozen functie voor de partij, dan is dat een pre.
  • Je kunt zelfstandig werken, hebt veel energie en stelt de juiste prioriteiten.
  • Je kan voldoende tijd vrijmaken om je taken professioneel in te vullen. Gemiddeld steken bestuursleden een halve dag per week in Liberaal Groen, een secretaris soms meer. We streven naar maandelijkse activiteiten.

Wat we te bieden hebben

  • De kans om één van de belangrijkste onderwerpen voor de partij en voor ons land te helpen vormgeven en te activeren richting leden en kiezers.
  • Samenwerken met, leren van en bijdragen aan Liberaal Groen binnen en buiten de VVD. Dat doen we om invloed uit te oefenen op overheid en samenleving.
  • Deelnemen aan overleggen met VVD-politici en -bestuurders.
  • Uitbreiding van je netwerk en (politieke) ervaring.
  • Goede sfeer en gezelligheid.

Bestuursfuncties binnen de VVD zijn vrijwillig en onbezoldigd.

Over de bestuursfuncties

  • We zoeken een secretaris. Je onderhoudt het contact met het Algemeen Secretariaat in Den Haag over ledenbeheer en de indiening van actuele moties op partijcongressen; beheert onze inbox en eventueel nieuwsbrief en/of sociale media; verzorgt de aanmeldingen voor activiteiten en bent de drijvende kracht achter het functioneren van het bestuur als geheel.
  • We zoeken een bestuurslid energie om hiervoor een nieuw team binnen Liberaal Groen in te richten en te leiden. Kennis van en werkervaring binnen of met de energiesector is vereist.
  • We zoeken algemene bestuursleden om mee te helpen met het organiseren van onze activiteiten.

Het bestuur van Liberaal Groen werkt coöperatief en is gericht op gezamenlijke resultaten.

Interesse?

Stuur vóór 1 oktober een motivatie met CV of LinkedIn naar secretaris@liberaalgroen.vvd.nl.

Wil je eerst meer weten, over ons netwerk of de functies? Neem dan contact op met voorzitter Bram Cool: bram.cool@iese.net of 06-19781727.

Wil je op een andere manier bijdragen aan Liberaal Groen? Ons Team Nieuwe Economie zoekt iemand met relevante ervaring op het gebied van circulariteit en grondstoffen. Neem voor meer informatie contact op met Roeland Donker, bestuurslid Nieuwe Economie: roelanddonker@gmail.com.

Team Voedsel zoekt iemand met ervaring in (landelijk of provinciaal) bestuur, de politiek, landbouw, voedselsector of wetenschap. Neem voor informatie contact op met Nick Ottens, bestuurslid Voedsel: n.ottens@gmail.com of 06-10903239.

Deze vacature is inmiddels gesloten.